Even voorstellen

DSC_0408Mijn naam is Christa Nicolaes (30 jaar), woonachtig in Lanaken (Belgisch Limburg) maar afkomstig van Nederland. Ik woon samen met mijn man en onze honden, konijnen en kipjes.

Van kleins af aan was het al zeker, ik moest en zou later met dieren gaan werken. Ik begon na het middelbaar aan de beroepsopleiding voor Paraveterinair dierenarts-assistente in Nijmegen.

Na mijn afstuderen ben ik gaan werken bij een dierenkliniek welke geneeskundige zorg verleend aan huisdieren. Ik werk er parttime met enorm veel plezier. Er passeren dagelijks tientallen honden voor controles, behandelingen, opnames en operaties. Tot mijn taken behoren het assisteren van operaties en spreekuren, baliewerkzaamheden en het organiseren van Puppy Party´s. Tijdens deze regelmatige bijeenkomsten geef ik een presentatie over medische onderwerpen en gedrag. De eigenaren krijgen advies over het op de juiste manier socialiseren en opvoeden van hun nieuwe huisgenoot. Een zeer leuke en leerzame avond voor puppy én baasje!

In 2012 ben ik begonnen met de opleiding tot “kynologisch instructeur”. Het leek me geweldig om mensen te begeleiden met het opvoeden en trainen van honden. Tijdens deze opleiding heb ik veel geleerd over de geschiedenis en ethologie van de hond, leerprincipes en de verschillende gedragssystemen. Tevens heb ik tijdens de praktijkweekends veel ervaring opgedaan in het lesgeven aan de baasjes en hun honden.
Na het succesvol afronden van de examens ben ik mogen blijven lesgeven op de hondenschool waar ik mijn stage heb gedaan en ook zelf wekelijks te vinden was met mijn eigen hond.
Het was een super gevoel om de mensen met hun hondjes bezig te zien en onder mijn begeleiding goede resultaten boekten en elke week weer een stapje vooruit maakten.

Na mijn verhuizing naar België was ik klaar voor de volgende stap. Ik wilde graag nog véél meer leren over hondengedrag. Mijn interesse ging vooral uit naar het probleemgedrag van honden, en het begeleiden van de baasjes en honden op een manier die mij het beste ligt. Daarom ben ik gestart met de opleiding “specialist probleemgedrag” bij De Bolster.
De visie van Geert De Bolster sprak mij meteen enorm aan: werken volgens de ´´connectie-methode´´.
Werken aan een connectie op basis van rust, vertrouwen en samenwerking. Op een natuurlijke manier omgaan met je hond, de meest pure en effectieve manier wat mij betreft.
Tevens volg ik met regelmaat bijscholingen, seminars en lezingen om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen in de wereld van honden-gedrag.

Door het oprichten van Dog-Signs hoop ik vele baasjes de juiste handvatten en begeleiding te geven.
Iedereen wil toch het beste voor zijn/haar hond(en) en een hondenleven lang van elkaar kunnen genieten?

Graag tot ziens bij Dog-Signs!

Christa Nicolaes.

 

Mijn honden:

Geen hond is 100% perfect, en dat is ook zeker niet de bedoeling. Niemand wil en kán helemaal perfect zijn, toch?
Mijn eigen honden hebben mij geleerd wat communicatie is en dat het belangrijk is bepaalde eigenschappen en gemaakte keuzes van elkaar te moeten respecteren.
Je bent zoals je bent, ieder heeft zo zijn gebreken. Zo ook mijn eigen honden.
En ik ben blij dat zij het mij laten zien en vertellen!

DSC_0147

Baxter is een ruwharige teckel van 7 jaar. Hij is mijn allerbeste vriend en laat me iedere dag lachen door zijn gekke en ondeugende teckel-fratsen. Hij heeft een uitstekende speurneus die hij graag gebruikt tijdens de lange boswandelingen die we samen maken, of bij de hersen-werkjes die we thuis doen.

 

 

DSC_0020

Aykie is een kortharige bordercollie van 8 jaar. Ze is een erg gevoelige maar ontzettend lieve hond. Als ze je eenmaal kent wil ze het liefste non-stop knuffelen en wil ze alles voor je doen!
Aykie is zeer actief en werkt ontzettend graag.