Wie ben ik?

Mijn naam is Christa Martens-Nicolaes, 32 jaar oud. Ik woon samen met mijn man Ken, zoontje Lex en onze 2 honden, konijnen en een kippen-populatie in het fijne en bosrijke Lanaken in Limburg.

Naast Dog-Signs ben ik ook nog werkzaam als Paraveterinair (dierenarts-assistente) bij een dierenkliniek. Dit doe ik al 12 jaar met heel veel plezier. Dieren, en met name honden, zijn mijn passie!

Waarom ik doe, wat ik doe!
Omdat ik weet hoe het voelt om een ´moeilijke´ hond te hebben. Een hond die niet voldoet aan bepaalde verwachtingen die je voor ogen hebt.
Een hond hebben waar je super gek op bent, maar tegelijk ook zorgt voor veel spanning en frustratie.
Ik weet hoe het voelt om op straat ongevraagde, goed bedoelde, adviezen te krijgen over hoe je dan wel met je hond zou om moeten gaan.
De enkele adviezen die ik opgevolgd heb, bleken helaas ook niet de manier te zijn voor mij en mijn honden.

Iedere hond is uniek, iedere persoon is uniek!
Algemene adviezen zijn algemeen.
Geen enkele hond is algemeen, maar een fantastisch individu met eigen emoties, gevoelens en ervaringen.

Daarom ben ik op zoek gegaan naar een visie waar ik een fijn gevoel bij krijg, waarbij ik wel de gewenste vooruitgangen zag! Namelijk, een gelukkige hond!
Deze visie heeft er voor gezorgd te kunnen ontdekken dat elke hond voor zich fantastisch en dat élke hond, met welke problemen dan ook, zich kan ontwikkelen naar een evenwichtige vriend, waar je een geweldige vertrouwensband mee kan hebben.

De connectie-methode:
Begrip hebben voor elkaar, communiceren vanuit een natuurlijke, geweldloze houding, met de nodige kennis over honden.

Dat iedere hond zich fijn en vertrouwd voelt met zijn baasje en zijn omgeving, DAT IS MIJN MISSIE!

Mijn eigen honden:

Baxter is een ruwharige teckel. Hij is mijn allerbeste vriend en laat me iedere dag lachen door zijn gekke en ondeugende teckel-fratsen. Hij heeft een uitstekende speurneus die hij graag gebruikt tijdens de lange boswandelingen.
Baxter heeft mij geleerd dat een hond niet perfect binnen te lijntjes hoeft te functioneren. Door hem gewoon hond te laten zijn, zijn basis-noden en behoeften te vervullen en hem veel liefde te geven is Baxter vanzelf veranderd in een voor mij perfecte hond, welke écht niet altijd hoeft te luisteren en altijd even braaf is.. 🙂

Aykie is een kortharige bordercollie. Ze is een gevoelige maar ontzettend lieve hond. Als ze je eenmaal kent wil ze het liefste non-stop knuffelen! Aykie werkt heel erg graag en is dus altijd bezig. Van haar heb ik vooral geleerd dat rust en regelmaat zeer belangrijk is. Aykie is hier enorm door veranderd en kan zij naast het actief zijn ook enorm genieten van relaxen en slapen in huis of de tuin.
Door voorheen continue met haar bezig te zijn, merkte ik dat ze onrustig bleef. Ik dacht haar behoeften en wensen juist te vervullen door heel actief te zijn! Aykie bewees mij het tegendeel..