Gedrags-begeleiding

Probleem-gedrag & Opvoeding en Socialisatie

Probleem-gedrag:

Een aantal voorbeelden zijn:
– Angst
– Blaffen
– Niet alleen kunnen zijn
– Over-activiteit
– Najagen (bijv: auto´s, fietsers, joggers)
– Trekken aan de lijn
– Uitvallen naar andere honden en/of mensen
– Sloop-gedrag
– Agressie

Ik ben van mening dat probleemgedrag beter verholpen kan worden door het zoeken naar de onderliggende oorzaak van het probleem en deze te behandelen dan enkel het toepassen van symptoom-behandeling (z.g.n. quik-fix).

Werkwijze
Door middel van een gedragsconsult aan huis wordt de situatie en het gedrag van uw hond uitgebreid besproken en geobserveerd. Er wordt gekomen tot een inzicht van de probleemsituatie en aansluitend volgt er een therapie-plan in samenspraak met u als eigenaar. Een aantal dagen na het consult ontvangt u verslag van het consult, zo kunt u alles nog eens rustig doornemen.

Na het gedragsconsult wordt er indien nodig een herhalings-consult met u ingepland. Tijdens het herhalings-consult bespreken we hoe het gaat met de therapie en kan er gewerkt worden aan de (of evt. andere) problemen die u ervaart met uw hond.

Neem contact op voor het maken van een afspraak of het bespreken van de mogelijkheden.


Opvoeding & socialisatie van uw pup of nieuwe hond:

Het is mogelijk om u te begeleiden in het opvoeden/socialiseren van uw pup of nieuwe hond. Dit gebeurt d.m.v. privélessen bij u thuis (binnen en buiten).

Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan:
– Het gedrag van uw hond (waarom doet uw hond iets, of waarom doet uw hond juist iets niet?)
– Een goede socialisatie, welke het beste past bij u en uw hond
– De opvoeding en training
– De hondentaal in het algemeen

Het voordeel van de lessen aan huis?
– Omdat het individuele lessen zijn, mag de hond direct deelnemen en hoeven nog niet alle vaccinatie´s in te orde zijn.
– Het gewenste gedrag wordt vertoont in en rondom de leefomgeving van u en uw hond, juist dáár waar het nodig is!
– U geeft zelf aan wanneer de lessen voor u het beste passen. U hoeft dus geen rekening te houden met vaste les-dagen of tijden.
– Er wordt lesgegeven op het eigen niveau, interesses en wensen van u als eigenaar van uw hond.
De eerste les zal in het teken staan van kennismaken, het bespreken van uw wensen en uitgebreide theorie en adviezen. De daaropvolgende praktijklessen worden ingevuld naar uw wensen.

Tijdens de lessen wordt er gewerkt d.m.v. positieve bekrachtiging en werken we aan een juiste connectie tussen u en uw hond.

Positieve bekrachtiging betekent dat de oefeningen op basis van vertrouwen, spelenderwijs en met eventuele beloningen worden aangeleerd zonder dwang of negatieve hulpmiddelen. Er wordt enkel gewerkt met comfortabele materialen.

In de lessen wordt gestreefd naar een sociale en gehoorzame hond. Dit wordt bereikt door middel van een juiste connectie tussen u en uw hond, op basis van een hond-vriendelijke communicatie.

Wist u dat Dog-Signs ook Kind&Hond lessen verzorgt?
Uw kind leert op een spelenderwijze manier de hondentaal en ontvangt aan het eind van de 5-lessenreeks een mooi diploma.

Neem contact op met de praktijk voor het maken van een afspraak of het bespreken van de mogelijkheden.